Smak od 1946 roku – tradycyjna Piekarnia Pochopień Piekarnia Pochopień jest firmą z tradycjami sięgającymi 1946 roku. Utworzona została przez mistrza fachu piekarskiego Jana Pochopień,…
Więcej Piekarnia Pochopień – gwarancja dobrego pieczywaKulinaria
Popularne polskie dania – kilka słów o żurku i barszczu białym
W ostatnich latach coraz rzadziej spożywamy obiady złożone z dwóch dań. Przez notoryczny braku czasu, a przez to pragnienie ekspresowego najedzenia się, często porzucamy myśl…
Więcej Popularne polskie dania – kilka słów o żurku i barszczu białymJak przebiega kurs gotowania dla dzieci?
Dzieci uwielbiają asystować nam w kuchni – dekorować wypieki bądź podawać i wybierać składniki. Chciałabyś podsycić zapał kulinarny swojej pociechy? Poznaj kursy gotowania dla dzieci.…
Więcej Jak przebiega kurs gotowania dla dzieci?Ekologiczne przetwory – co znajdziesz na ich etykiecie
Od dynamicznego rozkwitu przemysłu spożywczego, który zaczął się na początku XX w., produkty jedzone przez nas codziennie zaczęto coraz częściej nasycać licznymi substancjami przedłużającymi ich…
Więcej Ekologiczne przetwory – co znajdziesz na ich etykiecieKiszonki z warzyw i nie tylko – przysmak ludzi z całego świata
Kiszonki są tak silnie zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że wydaje nam się, iż jest to wyłącznie słowiański rarytas, z rzadka przyrządzany w pozostałych regionach…
Więcej Kiszonki z warzyw i nie tylko – przysmak ludzi z całego świataAlternatywy dla kapsułek do Dolce Gusto
Ekspresy oparte na systemie Dolce Gusto na dobre wtopiły się w krajobraz polskich kuchni. Polaków urzekła nie tylko ich ciekawa, nowoczesna linia, ale przede wszystkim…
Więcej Alternatywy dla kapsułek do Dolce GustoSok z kiszonek – zdrowie w butelce
Od wieków w słowiańskiej tradycyjnej kuchni korzysta się z kiszonych warzyw. W ostatnich latach jednakże notorycznie wymienia się też ogromne własności prozdrowotne soków z kwaszonych…
Więcej Sok z kiszonek – zdrowie w butelceJakie witaminy i minerały dostarczają kwaszone ogórki?
W zupie, na kanapce, w sałatce warzywnej bądź jako surówka do dania głównego – ogórki kiszone w polskiej kuchni wykorzystujemy częściej niż chcielibyśmy przyznać. Nas…
Więcej Jakie witaminy i minerały dostarczają kwaszone ogórki?Chcesz się zdrowo odżywiać? Dodaj do menu kapustę kiszoną
Specyficzny smak białej kiszonej kapusty jest niezaprzeczalnie cząstką środkowoeuropejskiej kultury kulinarnej. Jest ona komponentem szeregu potraw i każdy Polak stosunkowo często gości ją na swoim…
Więcej Chcesz się zdrowo odżywiać? Dodaj do menu kapustę kiszonąKurs gotowania tylko pod okiem profesjonalisty
Własnoręczne przyrządzanie posiłków w domu ma dużo zalet. Największą z nich jest zwłaszcza obniżenie kosztów – spożywanie potraw w domu jest zazwyczaj dużo tańsze niż…
Więcej Kurs gotowania tylko pod okiem profesjonalisty